DSTC – Definitive Surgical Trauma Care

DSTC & DATC -kurssikuva Ateenasta 2019

International Association for Trauma Surgery and Intensive Care (IATSIC) ja Suomen Traumatologiyhdistys (STY) järjestävät yhteistyössä DSTC&DATC (Definitive Surgical Trauma Care & Definitive Anaesthetic Trauma Care)-kurssin. Kurssin tavoitteena on parantaa kirurgien ymmärrystä traumapotilaiden hoitamisessa kokonaisuutena, eikä ainoastaan yksittäisen suppean erikoisalan osalta.

Kurssi sisältää: luentoja traumakirurgiasta, keskittyen toimenpiteisiin ja kirurgiseen päätöksentekoon, potilastapauksia, toimenpideharjoituksia leikkaussalissa. Ensimmäinen kurssi pidettiin Suomessa toukokuussa 2011.

Kenelle?

Kurssi on suunnattu kirurgeille (kaikki suppeat erikoisalat) ja soveltuu kaikille tapaturmapotilaan hoitoon osallistuville kirurgeille (erikoistuvat lääkärit ja erikoislääkärit).

Milloin seuraava DSTC?

Koronaviruspandemia aiheuttaman rajoitusten ja epävarmuuden vuoksi DSTC-kursseja ei järjestetä toistaiseksi, pandemian pitkittyminen on pakottanut luopumaan myös vuoden 2021 kurssien järjestelystä. Seuraava kurssi pyritään järjestämään keväällä 2022.  Kursseista tiedotetaan heti, kun nykyiset epävarmuustekijät ovat hallittavissa ja kansainvälisten koulutusten kiellot sairaanhoitopiireissä purettu..

Muissa maissa järjestettävät kurssit löytyvät täältä.