DSATC – Definitive Surgical & Anesthesiological Trauma Care

International Association for Trauma Surgery and Intensive Care (IATSIC) ja Suomen Traumatologiyhdistys (STY) järjestävät yhteistyössä DSTC & DATC (Definitive Surgical Trauma Care & Definitive Anaesthetic Trauma Care)-kurssin. Kurssin tavoitteena on parantaa kirurgien ymmärrystä traumapotilaiden hoitamisessa kokonaisuutena, eikä ainoastaan yksittäisen suppean erikoisalan osalta.

Kurssi sisältää luentoja traumakirurgiasta (keskittyen toimenpiteisiin ja kirurgiseen päätöksentekoon), potilastapauksia ja toimenpideharjoituksia leikkaussalissa elävällä kudoksella. Ensimmäinen kurssi pidettiin Suomessa toukokuussa 2011.

Kenelle?

DSTC-kurssi on suunnattu kirurgeille (kaikki suppeat erikoisalat) ja soveltuu kaikille tapaturmapotilaan hoitoon osallistuville kirurgeille (erikoistuvat lääkärit ja erikoislääkärit). DATC-kurssi on suunnattu anestesialääkäreille, jotka kohtaavat vaikeasti vammautuneita potilaita päivystyksessä, leikkaussalissa tai teholla.

Milloin seuraava DSATC?

2023 kurssi myytiin täyteen nopeasti, ja se on järjestetty joulukuussa 2023 Kuopiossa.  Seuraava DSTC & DATC -kurssi järjestetään Suomessa seuraavan kerran Kuopiossa 10.-12.12.2024. Kurssi tullaan julkaisemaan keväällä 2024. 

Ulkomailla järjestettävistä DSTC-kursseista löydät tietoa IATSICin sivuilta täältä.


DSATC-kurssin hinta vuonna 2024 on 2294€ (1850€ + alv 24%).


DSATC-kurssin vastuuhenkilö Suomessa:

Lauri Handolin (lauri.handolin@hus.fi).