traumakuva_1

Vuosittain Suomessa järjestettävä koulutus käsittelee ortopedisestä traumatologiaa ja pehmytkudosvammojen diagnosointia ja hoitoa. Koulutus on kolmipäiväinen ja sisältää 2 päivää ortopedis-painotteista traumaa ja yhden päivän pehmytosa traumaa. Koulutus koostuu luennoista.

Traumapäivät järjestetään lokakuisin, ja tarkemmat tiedot ohjelmasta ja ilmoittautumisesta kerrotaan Traumatologiyhdistyksen kotisivuilla.

Traumapäivät 2016

Traumapäivät 2016 järjestetään Kuopiossa 12.-14.10.2016.

Keskiviikkona 12.10.2016 luento-ohjelma järjestetään yhteistyössä Suomen Traumahoitajayhdistyksen kanssa. Torstaina 13.10.2016 ja perjantaina 14.10.2016 STY:llä on oma luento-ohjelma.

Osallistumismaksuun sisältyy luennot, kahvitarjoilu ja lounas sekä keskiviikon 12.10. iltajuhla. Osallistumismaksu maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä.

Osallistumismaksut 2016

1 päivä: 250 e
2 päivää: 350 e
3 päivää: 450 e

Viimeinen ilmoittautumispäivä on 26.09.2016 tämän ilmoittautumissivuston kautta. Osallistumisen peruutus on tehtävä viimeistään 26.09.2016, tämän päivänmäärä jälkeen tapahtuvista perumisista tapahtumanjärjestäjä veloittaa peruutuskuluina 50% osallistumismaksun hinnasta.

Osallistumispaikkoja on rajallinen määrä, joten suosittelemme pikaista ilmoittautumista.

Ilmoittautuminen on käynnissä ja kestää 26.9. saakka. Traumapäiville ilmoittaudutaan Lyyti-palvelun kauttahttps://www.lyyti.fi/reg_2016/XIII-valtakunnalliset-traumapaivat

Lataa Traumapäivien kutsu tästä (päivitetty 17.8.2016)

Lataa Traumapäivien ohjelma tästä (päivitetty 19.8.2016)

 

—-

 

Menneet traumapäivät

X Valtakunnalliset traumapäivät 2013 2.-4.10.2013, Tampere

X Valtakunnalliset Traumapäivät pidettiin 2.-4.10.2013 Tampereen Komediateatterissa sekä uudessa Kirurgisessa Koulutuskeskuksessa. Koulutuspäiville osallistui 115 lääkärikurssilaista ja yli 20 näytteilleasettajaa. Keskiviikon ja torstain luennot pidettiin Komediateatterissa ja luennot käsittelivät monivammapotilaan hoitoa, lantion alueen traumoja, jännevammoja sekä syöpäpotilaan päivstyskirurgiaa. Perjantain pienryhmäkoulutukset pidettiin Kirurgisessa Koulutuskeskuksessa. Pienryhmäkoulutukset sisältivät kadaaverharjoittelua nilkka-, lonkka- ja rannemurtumien leikkaushoidosta. Lisäksi workshop- koulutusta pidettiin trauma-CT:n tulkinnasta ja alipaineimun käytöstä traumahoidossa. Kurssijuhla pidettiin Finlaysonin Palatsissa ruoasta nauttien ja elävän musiikin tahdissa tanssahdellen.  Seuraavat Traumapäivät pidetään Turussa (syksy 2014).

IX Valtakunnalliset Traumapäivät 10.-12.10.2012, Oulu

STY järjesti 10.-12.10.2012 IX Valtakunnalliset Traumapäivät Oulussa yhteistyössä Suomen Traumahoitajayhdistyksen kanssa (STRHY). STY:n puolelta koulutuspäivien järjestelyvastuun kantoi Harri Pakarinen Oulusta. Koulutuspäivät sisälsivät sekä ns. pehmyttä että kovaa traumaa. Lääkäreille tarkoitetulle kurssille osallistui noin 100 lääkäriä tai muuta traumatologian ammattilaista. Kaikki kurssipalautteeseen vastanneet antoivat kurssin luentoaiheille ja luennoitsijoille kiitettävän tai hyvän arvosanan. Yksi kurssilainen piti kurssin järjestelyjä tyydyttävänä, mutta 99 % kuitenkin antoi näiltäkin osin kiitettävän tai hyvän arvosanan.

VII Valtakunnalliset traumapäivät 29.9-1.10.2011, Kuopio

Kurssi järjestettiin ensimmäisen kerran Kuopiossa. Kohderyhmänä oli nuoret erikoistumassa olevat lääkärit ja lisäksi erikoislääkärit. Koulutuspäivillä aiheina olivat: polven alueen murtumat, lonkkamurtumat, yläraajan murtumat, lantionrenkaan murtuman hoidon perusteet, käytännön traumatologian potilastapauksia, alaraajan jännevammat –leikataanko?, pehmytkudostraumatologiaa, sekä yhteissessiona Suomen Traumahoitajayhdistyksen kanssa ”liikenneonnettomuus potilaan hoidon järjestely” ja ”toiminta suuronnettomuudessa”. Kurssin budjetti oli selkeästi voitollinen.Koulutustilaisuus saavutti molempien osa-alueiden osalta hyvän osanoton. Luennoitsijoita koulutustilaisuudessa oli 38 ja osallistujia kursseilla oli yhteensä n. 100.

VI Valtakunnalliset traumapäivät 30.9-2.10.2009, Turku

Kurssi järjestettiin nyt ensimmäisen kerran Turussa. Kohderyhmänä oli nuoret erikoistumassa olevat lääkärit ja lisäksi erikoislääkärit. Erityisesti erikoislääkäreille suunnattuja traumaortopedisia sessioita olivat mm. ”Murtuman paraneminen” – sekä ”patologinen murtuma” –sessiot. Yhteisluentoina sekä kirurgi- että hoitajakurssilaisille järjestettiin luento-osiot ”Monivamma- Hälytys, traumateam, diagnostiikka ja toimenpiteet päivystyspoliklinikalla eri sairaaloissa” ja ”Monivammapotilaan hoidon suunnittelu”, joiden puheenjohtajana toimi Eero Gullichsen. Muina puheenjohtajina toimivat Mikko Kirjavainen, Martti Lakovaara, Juha Rantakokko, Niko Strandberg ja Pirkka Vikatmaa. Pehmytkudostrauma osuuden ohjelman oli koonnut Pirkka Vikatmaa. Koulutustilaisuus saavutti molempien osa-alueiden osalta hyvän osanoton. Luennoitsijoita koulutustilaisuudessa oli 36 ja osallistujia kursseilla oli yhteensä n. 100.

V Valtakunnalliset traumapäivät 8-10.10.2008, Tampere

Kurssi järjestettiin ensimmäisen kerran Tampereella. Kohderyhmänä oli nuoret erikoistumassa olevat lääkärit ja lisäksi erikoislääkärit. Erityisesti erikoislääkäreille suunnattuja traumaortopedisia sessioita olivat mm. ”Luutumattoman murtuman ja luudefektin hoito” – sekä ”Trauma ja infektio” –sessiot. Yhteisluentoina sekä kirurgi- että hoitajakurssilaisille järjestettiin luento-osiot ”Trauma ja yleissairaudet” ja ”Traumatiimin kehittäminen”, joiden puheenjohtajina toimivat Heikki-Jussi Laine ja Lauri Handolin. Muina puheenjohtajina toimivat Jan Lindahl, Martti Lakovaara, Kari Kanto, Tero Laine ja Minna Laitinen. Pehmytkudostrauma osuuden ohjelman oli koonnut  Ari Leppäniemi. Tässä osuudessa uusina aiheina olivat mm. ”Open abdomenin hoito” ja ”Vatsanpeitteiden defektien myöhäiskorjaus”. Koulutustilaisuus saavutti molempien osa-alueiden osalta hyvän osanoton. Luennoitsijoita koulutustilaisuudessa oli 27. ja osallistujia kursseilla oli yhteensä 125.

IV Valtakunnalliset traumapäivät 10-12.10.2007, Oulu

Tämä suosittu kurssi järjestettiin ensimmäisen kerran Helsingin ulkopuolella. Lisäksi nimi muutettiin Valtakunnallisesta traumatologian peruskurssista Valtakunnalliseksi traumapäiväksi. Kohderyhmänä oli nuoret erikoistumassa olevat lääkärit ja lisäksi erikoislääkärit, joille oli suunnattu mm. ongelmalähtöinen ”mikä meni pieleen” -osio sekä ”Infektoitunut osteosynteesi”  -sessio. Yhteisluentoina sekä kirurgi- että hoitajakurssilaisille järjestettiin luento-osio ”Lääkintä suuronnettomuudessa – kauppakeskuksen räjähdyksestä sairaalaan”, jonka puheenjohtajana toimi Lauri Handolin. Muina aiheina kirurgikurssilaisille olivat ”Lonkkamurtuman käypä hoito -suositus” pj:na Jan Lindahl, ”Säärimurtuman käypä hoito -suositus” pj:na Jukka Ristiniemi, ”Distaaliset raajavammat: jalka ja käsi” pj:na Mikko Kirjavainen ja Tapio Flinkkilä, ” Perussairauksien vaikutukset traumakirurgiaan” pj:nä Hannu Kuokkanen ja ”Infektoitutnut osteosynteesi” pj:nä Martti Lakovaara. Pehmytkudostrauma osuuden ohjelman olivat koonneet Ari Leppäniemi ja Pirkka Vikatmaa. Ojelma käsitteli monipuolisesti pehmytosatraumatologiaa eri kehonosiin  liittyen. Koulutustilaisuus saavutti molempien osa-alueiden osalta hyvän osanoton. Luennoitsijoita koulutustilaisuudessa oli 22. Osallistujia kursseilla oli yhteensä 130 lääkäriä, joista 98 osallistui ortopedis-traumatologiseen koulutukseen ja 56 pehmytosatrauma koulutukseen.

Toinen valtakunnallinen traumatologian peruskurssi 12-14.10.2005

Toinen valtakunnallinen Traumatologian peruskurssi järjestettiin Helsingissä Biomedicumin tiloissa. Tilaisuus järjestettiin yhdessä Suomen Traumahoitajayhdistyksen kanssa. Ensimmäisen päivän luennoista osa järjestettiin yhteisluentoina hoitajaosallistujien kanssa. Kahden ensimmäisen päivän aikana käsiteltiin ortopedistraumatologisia aiheita ja kohderyhmänä oli nuoret erikoistumassa olevat lääkärit ja toisaalta avoterveyshuollon lääkärit. Puheenjohtajana toimi Jan Lindahl. Kolmannen päivän aiheena oli pehmytkudostraumatologia ja sen vetäjänä toimi Ari Leppäniemi. Koulutustilaisuus saavutti molempien osa-alueiden osalta hyvän osanoton. Luennoitsijoita koulutustilaisuudessa oli kaikkiaan 25. Osallistujia kursseilla oli kaikkiaan 130 lääkäriä, joista 109 osallistui ortopedis-traumatologiseen koulutukseen ja 56 pehmytosatrauma koulutukseen.