Traumapäivien uusille opetusmenetelmille positiivinen vastaanotto

Traumapäivät järjestettiin 11. kerran Turun Logomossa 1.-3.10.14 yhteistyössä Suomen Traumatologiyhdistyksen ja Suomen Traumahoitajayhdistyksen kanssa. Osallistujia oli yhteensä 220 (130 hoitajaa ja 90 lääkäriä).

Ensimmäisen päivän yhteissessiossa hoitajien kanssa käytiin läpi monivammapotilaan hoitoon liittyvää diagnostiikkaa ja päätöksentekoa sekä kentällä että sairaalan päivystyspoliklikalla. Tiettävästi ensimmäistä kertaa Suomessa osa luennoista oli rakennettu simulaatiodemoiksi, joissa oppimistavoitteena oli monivammapotilaan hoitoon liittyvien lääketieteellisten näkökulmien lisäksi tuoda esille traumatiimin keskinäisessä kommunikaatiossa ja simulaatioharjoitusten järjestämisessä huomioitavia asioita.

Yleisö osallistui simulaatioihin interaktiivisesti äänestämällä. Tämä innovatiivinen formaatti sai koulutukseen osallistuvilta hyvää palautetta – yli 98% oli sitä mieltä, että opetusmetodi oli hyödyllinen ja että tämäntyyppinen sessio kannattaa järjestää myös jatkossa.

Toisena ja kolmantena päivänä käsiteltiin ylä- ja alaraajan vammojen diagnostiikkaa ja hoitoa sekä käytiin läpi perusteet ja haasteet ydinnaulauksessa olkapään, reiden ja säären alueella.

Onnistuneet Traumapäivät kruunasi keskiviikon iltajuhlan yllätysesiintyjä – Lauri Tähkä!

Syksyllä 2015 XII Traumapäivät järjestetään Vaasassa. Lisäinfoa luvassa myöhemmin tällä sivustolla.

Kuvia Traumapäiviltä

traumapaivat_1
Perjantain viimeinenkin sessio kiinnosti yleisöä
traumapaivat_2
Traumapäivien koordinaattori Niko Strandberg (oik.) tyytyväisenä
traumapaivat_4
HJ Laine luennoi jalkaterän vammoista