Traumamaster VII keskittyi pään ja kaularangan alueen vammoihin

Traumamaster-kurssin tarkoituksena on koota vuosittain yhteen Suomen traumahoidosta vastaavia henkilöitä keskustelemaan hoitokäytännöistä ja hoidon toteuttamisesta. Tämän vuoden VII Traumamaster-kurssi järjestettiin 28. – 29.4.2014 Katisten kartanolla Hämeenlinnassa.

Seitsemännen Traumamaster-kurssin aiheena oli pään ja kaularangan alueen vammat. Kurssi koostui neljästä sessiosta: Kaularangan murtuma ja selkäydinvamma (pj. Olli Rytsölä, ortopedia ja traumatologia, HUS), Kaularangan alueen päivystyksellinen dekompressio (pj. Jussi Antinheimo, neurokirurgia, HUS), Sekundaarisen aivovamman paheneminen (pj. Jari Siironen, neurokirurgia, HUS) ja Tylppä kaulasuonivamma (pj. Tuomo Pyhältö, ortopedia ja traumatologia, HUS sekä Pirkka Vikatmaa, verisuonikirurgia, HUS).

Kurssi-isäntänä toimi ja tieteellisestä ohjelmasta vastasi Lauri Handolin (HUS). Yhteistyökumppaneina toimi DePuy Synthes ja Smith&Nephew. Paikalla oli yhteensä 26 traumapotilaita hoitavaa lääkäriä (kaksi radiologia, kolme verisuonikirurgia, neurologi, kahdeksan neurokirurgia ja kaksitoista traumatologia) eri puolilta Suomea.

Palautteen perusteella kurssi oli erittäin onnistunut. Hallitus päätti jatkaa järjestämistä vuosittain periaatteella ”pehmeätrauma” ja ”kovatrauma” (vuonna 2015 on ”kovan trauman” vuoro).

Lisää Traumamaster-kurssista täällä