ASSET – Advanced Surgical Skills for Exposure in Trauma

ASSET kurssikuva

                                                                     ASSET -kurssi Tampereella 2018

 

Advanced Surgical Skills for Exposure in Trauma (ASSET) -kurssi järjestettiin ensimmäistä kertaa Suomessa tiistaina 9.1.2018 Tampereella Suomen Traumatologiyhdistyksen (STY) ja Suomen Yleiskirurgisen Yhdistyksen (SYY) yhteistyönä. Kurssin tarkoituksena on perehdyttää ja verestää taitoja vaikeasti vammautuneen potilaan kirurgisessa hoidossa, painottuen leikkaus­teknisesti vammautuneiden anatomisten rakenteiden paljastamiseen – Exposure techniques when time matters.

Kurssi järjestettiin Tampereen kirurgisessa koulutuskeskuksessa, jossa käytiin yhden tiivistahtisen päivän aikana läpi vainajien dissektion avulla kaulan, rintakehän, vatsan, lantion ja raajojen alueen vammojen paljastamistekniikat ja tärkeimmät hätäleikkaustoimenpiteet. Kurssi koostui lähes täysin käytännön leikkaustyöskentelystä pienryhmissä kokeneiden traumakirurgien ohjaamana. Kurssilaiset olivat saaneet etukäteen kurssimateriaalina leikkaustekniikoita käsittelevän kirjan ja DVD:n.

Ensimmäisellä Suomen ASSET -kurssilla course directorina toimi ASSET-kurssin kehittänyt traumakirurgi Mark Bowyer (USA). Kurssilla oli lisäksi kolme ulkomaista ohjaajaa Ruotsista ja Virosta ja kolme suomalaista ohjaajaa.

Palaute kurssista oli erittäin positiivista. Kaikki kurssilaiset kokivat, että kurssista on hyötyä tulevassa työssään ja suosittelisivat kurssia kollegoilleen.

 

Seuraava ASSET -kurssi järjestetään Suomessa 10.10.2019. Ilmoittautuminen on nyt alkanut! Lisätietoja ja ilmoittautumisohjeet: ASSET 2019

 

ASSET -kurssin yhteyshenkilö Anna Kerola: anna.kerola@helsinki.fi.