EVTM Symposium 2017 kokoaa yhteen alan pioneerit

Endovaskulaarinen, hybridi-menetelmiä hyödyntävä vuotavan matalapaineisen traumapotilaan hoito on tulevaisuuden yksi nopeimmin kasvavista uusista aluevaltauksista. Nyt ensimmäistä kertaa maailmassa järjestetään tämän aiheen ympäriltä kongressi, joka kokoaa yhteen kaikki kovimmat alan nimet ympäri maailmaa.

EVTM Symposium 2017 kokoaa yhteen sekä ensihoidon, sotakirurgian että traumakirurgian pioneerit tältä sektorilta. Kongressi järjestetään Ruotsissa Örebrossa 2.–4.2.2017. Paikkoja tulee olemaan rajoitetusti, joten nopeat syövät hitaat.

Ilmoittautuminen ja lisätiedot http://www.jevtm.com/evtm-symposium/

Aortan sulkupallo alkaa olla jo ainakin osassa Suomea arkipäivää RAAA:n endovaskulaarisessa hoidossa ja traumaan se on tullut kovaa vauhtia. Sulkupallotekniikka on käytössä ainakin jo yhdessä suomalaisessa traumasairaalassa.

Sulkupallo on yksi, vaikkakin kuumin, mutta ei ainoa uusi innovaatio tällä sektorilla. Uusi kaupallinen sulkupallo, vain tähän tarkoitukseen suunniteltu, (ER-REBOA) odottelee myyntilupaa Euroopassa. Aihe on niin kuuma, että siitä ollaan parhaillaan kirjoittamassa Top Knife-kirjan tyylistä opusta, joka tulee toivottavasti ulos seuraavan vuoden aikana. Kehityksessä kannattaa olla mukana ja seurata, mihin se johtaa.

Lataa kongressin esite tästä (PDF)