ASSET_mainos

ASSET eli Advanced Surgical Skills for Exposure in Trauma -kurssi rantautuu Suomeen 9.1.2018

Kurssin tiedot suomeksi
Course information in English

Aika: Tiistai 9.1.2018

Paikka: Tampere Surgical Education Center

Advanced Surgical Skills for Exposure in Trauma (ASSET) -kurssi järjestetään ensimmäistä kertaa Suomessa tiistaina 9.1.2018 Tampereella Suomen Traumatologiyhdistyksen (STY) ja Suomen Yleiskirurgisen Yhdistyksen (SYY) yhteistyönä. Kurssin tarkoituksena on perehdyttää ja verestää taitoja vaikeasti vammautuneen potilaan kirurgisessa hoidossa, painottuen leikkaus­teknisesti vammautuneiden anatomisten rakenteiden paljastamiseen – Exposure techniques when time matters.

Kurssi järjestetään Tampereen kirurgisessa koulutuskeskuksessa, jossa käydään yhden päivän aikana läpi vainajien dissektion avulla kaulan, rintakehän, vatsan, lantion ja raajojen alueen vammojen paljastamistekniikat ja tärkeimmät hätäleikkaustoimenpiteet. Kurssi koostuu lähes täysin käytännön leikkaustyöskentelystä pienryhmissä, jota kokenut traumakirurgikouluttaja ohjaa.

Kurssin ohjaajina toimivat ulkomaiset ja kotimaiset kokeneet traumakirurgit. Kurssin pääkouluttajana toimii Mark Bowyer (USA). Kurssikielenä on englanti.

Kurssimaksu on 990 e + ALV 24% sisältäen opetuksen, ohjauksen, cadaver-laboratoriossa työskentelyn, kurssimateriaalin ja -kirjan, sekä aamiaisen, kahvit ja lounaan. Majoitus ja matkakulut eivät sisälly kurssin hintaan. Kurssipaikan vieressä sijaitseva Norlandia Tampere hotelli tarjoaa kurssin osanottajille majoitusta hintaan 95 €/yö. Huonekiintiöstä voi varata huoneita 8.12.2017 saakka tunnuksella ”ASSET”.

Osallistujat on rajoitettu 16 traumakirurgiasta kiinnostuneeseen kirurgiin ja loppuvaiheen erikoistuviin kirurgeihin. Kurssille otetaan ”first come first served” -periaatteella ensimmäiseksi ilmoittautuneet 8 STY:n ja 8 SYY:n jäsentä, ja jos paikkoja jää, ilmoittautumisen määräajan jälkeen mahdollisesti vapaana olevat paikat tarjotaan yhdistystaustasta riippumatta varasijoilla oleville ilmoittautumisjärjestyksessä. Kurssin määräaika ilmoittautumisen suhteen on maanantai 20.11.2017.

Jos haluat kasvattaa taitojasi traumapotilaan kirurgisessa hoidossa ja osallistua Suomen ensimmäiselle ASSET-kurssille 9.1.2018 Tampereelle, ole yhteydessä kurssin järjestäjään (anna.kerola(a)helsinki.fi, puh 0503228261).

Huomioi, että kurssi täyttyy nopeasti, joten nopeat syövät hitaat!